Seasonal depression

Depression or moodyness that comes and goes in specific time of the year or period of time.

Rok se s rokem sešel a říjen nám přinesl počasí na zimní kabát a nadmíru reklam na pumpkin spice latte. Už nastal i ten všemi oblíbený čas, kdy se ráno vlečete potemnělou Bořislavkou a než zase vyjdete ze školy, tak už zapadá sluníčko. S klesající teplotou přichází i únava a období, kdy nás učitelé zasypávají testy a úkoly. Tato hvězdná kombinace ústí i v naše klesající známky. Co přinese listopad? No není to motivující představa?

Ať už se stresujete ze školy nebo z toho, že máte až moc jablek ze zahrady a nevíte, co s nimi, tak se na chvíli zastavte a přečtěte si pár myšlenek o tom, jak vstoupit do tohoto náročného období plní optimismu a vybalancovat školou se svým osobním životem.

Podívejte se na toto období z té světlé stránky.

Tělocvikáři odhazují mikiny a uvelebují se v teple v tělocvičnách. Užijte si těch pár měsíců, kdy nebudete muset běhat kolečka na oválu a vypadat pak celý den, jako kdybyste běhali kolečka na oválu.

Než přijdou Vánoce, uzavřete se všemi kolem vás mír. Ano, i s tím otravným člověkem, který pořád otevírá okno, i když je venku mínus deset stupňů, mezitím co vy mrznete ve svých deseti vrstvách oblečení. Daný jedinec je snad v každé třídě. Vždycky si stěžuje na vedro, ale tu mikinu si prostě sundat nemůže. Zdá se to sice jako těžký úkol, ale věřte, že jakmile nastolíte s takovým člověkem vztah založený na respektu, tak vám to přinese klid v duši a vy budete zase o krok dál na své cestě proti sezónní depresi.

Spousta z nás má pocit, že nestíhá. Pokud je tu ovšem někdo, kdo má opačný problém, tak máte štěstí. Arabská je přeci škola možností a vy se vždy můžete zapojit do mimoškolních aktivit, které vám možná přinesou radost a pocit uplatnění. Kromě English drama clubu, fotokroužku a sboru, se můžete přidat do našeho prestižního časopísku (tohle fakt není reklama).

Rovnováha mezi školou a osobním životem? Ono něco takového existuje? Přeji vám, abyste si své mentální zdraví drželi stejně pevně, jako držíte kafe před odpoledkou.

Nepoddejte se tomuto sychravému počasí. Podívejte se kolem sebe a obdivujte, objevujte a hledejte radost ze života.

A když už tohle období bude fakt k nevydržení, tak zkuste to pumpkin spice latte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..