KLUB PRO PRVÁKY

Vážení čtenáři, a zejména vy noví, kteří právě nastupujete do prvního ročníku. Naše škola se v rámci operačního programu Evropské unie s názvem „Začlenění středoškolských studentů do nových kolektivů“ rozhodla, společně s příspěvkem na adaptační kurz SeSe (seznamme se – pozn. red.), že zřídí odpočinkový klub pro studenty prvního ročníku.

Ten má za cíl novým studentům usnadnit vstup do nového prostředí a poskytnout jim místo pro relaxaci přímo v prostorách školy. 

Tento klub nebo koutek, chcete-li, se nachází v přízemních prostorách vedle šaten. Nahrazuje tak zřídka využívaný prostor pro zkušebnu. V následujících letech je v plánu tuto relaxační zónu pro začínající studenty rozšířit i o prostory fotokomory, která se také málo využívá. 

Škola si od tohoto kroku slibuje snížení hladiny stresu u nových žáků, čímž se v důsledku snižuje přeplnění u školního psychologa. V prostoru relaxační zóny má být několik sedacích pytlů Fatboy, architektonická fontánka a entertainment systém s herní konzolí, na které studenti mohou hrát edukativní hry jako FIFA či Grand Theft Auto. Tento prostor bude přístupný pouze pro studenty prvního ročníku.

Pro ostatní studenty (tedy ročníky 2. a výše) je tu stále k dispozici studentský klub u jídelny (takzvaný klubík – pozn. red.), kterého by se renovace také měly dotknout – klub má být vymalován do temně červené barvy.

Zóna pro prváky se otevře druhý týden v září, na jejímž slavnostním otevření bude i vedení školy a pan školník.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..