Zase nějaká změna

Změna. Věc, které se nikdo z nás v životě nevyhne. Každou chvíli se v našich životech něco mění, ale že se změna dostane i na tak prestižní platformu, jako je tento časopis, jsem opravdu nečekala. 

Pokud nežijete pod kamenem, asi jste si všimli, že pozice šéfredaktora se ZMĚNILA. Otravné, že? Zase si musíme zvykat na něco nového. Aby ta ZMĚNA  nebyla náhodou již takhle naprosto zásadní, ještě na tuto pozici dosadili ženu. Než si všichni zvykneme k tomuto titulu přidávat koncovku “a”,  zas na tu pozici dosadí někoho nového. A začne to zase od začátku. Ach ty ženy. Pořád by něco měnily. Copak jim nestačí, co všechno už napáchali? A tyhle ty “inovace” se tu neobjevují poprvé.

Ženy si v průběhu našich dějiny vydupali už tolik změn. Možnost studovat, vybrat si manžela, nebýt majetkem muže, dokonce i to volební právo. Takhle překopat demokratický systém. Kdo si má na tyhle novodobé inovace pořád zvykat. Stačí, že na Slovensku cpou ženy i na prezidentské pozice, ale že i my tady? To se mi naozaj moc nepáčí. Patriarchát zde vládne již několik staletí a já si mám teď začít zvykat na něco nového? Tak to tedy ne.

To za našich mladých let by jim to neprošlo. To měla ještě mládež úctu k nějaké tradici. Dneska je to samá revoluce, samá stejná práva pro všechny, rovnost a já nevím co všechno. Jak to tady bude vypadat za 20 let, když to takhle půjde dál. To už tu po nás nezbyde nic. Všechno se tu zase ZMĚNÍ. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..