Výročí časopisu

Slavíme rok od vzniku našeho časopisu a s ním i naší redakce. Byť oficiální vydání vůbec prvního čísla bylo až 25. května 2022, my výročí slavíme už v únoru, protože právě tehdy jsme se dali dohromady a začali na časopisu pracovat. Pojďme si připomenout důležité momenty našeho mimča, bez kterých by dnes nebylo ve vašich rukou nic ke čtení. P.S. Kdo by měl náladu na extra nostalgii, ve druhém čísle máme komiks o našem vzniku :).

PRVNÍ NAPSÁNÍ NA DRBÍKY

Bylo to snad v prosinci, kdy Ája (dnes již vysloužilá veteránka na VŠ) provokativně napsala na Drbíky Arabská, proč nemáme školní časopis. Je to takový náš Velký/Malý třesk, kdy vznikla skupina na Instagramu.

POČÁTKY REDAKCE

V naší redakci se v jednu chvíli dveře netrhly. Úplně na začátku stálo víc než deset lidí, kteří se vyjádřili, že by rádi psali časopis. To číslo se postupně snižovalo, a u vydání prvního čísla čítala redakce jen čtyři človíčky.

STRÁNKY ŠITÉ JEHLOU

Když jsme vytiskli první číslo, zjistili jsme, že obyčejná sešívačka není dost silná, aby spojila větší počet stránek dohromady. Proto si je den před vydáním Kuba vzal k sobě
omů, a do dvou do rána ručně šil stránky jehlou a nití. Když na škole náhodou první číslo najdete, schválně se podívejte 😀

ROSTEME!

Při našem druhém a zároveň posledním počinu pro školní rok 2021/22 se náš tým rozšířil, a to hned o tři členy – Adama, Sarah a hlavně Helgu – naší novou sešívačku.

PRESTIŽ PRO VAŠE UŠI

Na konci letních prázdnin stejného roku Adama napadlo, že by mohl zkusit natočit podcast s členy redakce. A přesně to udělal, první díl vyšel 22. září, a nové vychází dodnes.

PÁJA – NOVÝ ŠÉFREDAKTOR

Tohle se sice zatím ještě nestalo, nicméně Pájina dlouhá cesta učedníka na šéfredaktorku již byla započata. Před koncem školního roku nahradí dosavadního šéfredaktora Kubu, který možná udělá maturitu a třeba i odejde na vysokou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..