Rozhovor with our fashion icon paní profesorkou Lenkou Veselou

Jak už vám Kuba v úvodu časopisu sdělil, téma sedmého čísla je móda, a proto jsme se rozhodli vyzpovídat módní ikonu naší školy, paní profesorku Veselou.

Co pro Vás znamená móda?

Určité odreagování a relax. Trošinku odreagování od školy a od nějakého systému, prostě je to moje volnost.

Jak byste popsala svůj styl?

Tak hlavně abych se cítila dobře. Myslím si, že to musí být styl odpovídající věku a trošinku i mladším, takže se snažím trochu o ležérnost, aby to vypadalo a odpovídalo instituci kde pracuji, aby to rozhodně nebylo vyzývavé a nějak to nevadilo společnosti kde jsem.

Kde berete inspiraci pro své outfity?

Inspiraci jsem měla při svém studiu na Gymnáziu Nad Alejí u své učitelky fyziky. Bylo to v osmdesátých letech a fyziku vyučovala dáma, která vždycky přišla velmi decentně oblečená a mělo to určitej systém a určitej šmrnc. Takže jsem si řekla, že učitelka musí nějak vypadat. Já si myslím, že inspirací je spoustu, mou slabostí jsou doplňky, to
jste asi poznali. Snažím se, aby to bylo barevně sladěný a působilo to na okolí pozitivně. V případě, že se na mě máte celý den koukat, tak aby to nevyvolávalo nějakej stres a spíš to bylo pro vás sympatický.

Nakupujete raději online nebo v kamenných obchodech?

Tak online jsem nakupovala v době koronaviru, kdy jsme s dcerou mívaly takové chvilky na objednávání. Možná jsem si pak říkala, že něco bylo zbytečné, ale byl to v tu dobu takový relax, protože ta doba byla velmi obtížná a člověk to musel nějak ventilovat. Rozhodně tomu nedávám přednost, i když mám nějaké vytipované online obchody. ZOOT, to asi všichni známe. Dcera mě často taky k něčemu přivede. Ale spíš navštěvuji kamenné obchody. Mám takový oblíbený obchůdek na Hradčanské, jmenuje se to Šatník. To jsem myslím doporučila i kolegyním a tam si doplňuju některé kousky, hlavně doplňky. Ale takové to hlavní oblečení nakupuju v kamenných obchodech. Oblečení mi musí přesně pasovat. Nemůžu si dovolit, aby mi to nesedlo, mému věku a mé postavě to musí přesně sedět.

Je něco, co byste na sebe nikdy nevzala?

Tak rozhodně, já nikdy nenosím moc vysoké podpatky, to jste si asi všimli. Jednak je to tím, že se člověk pohybuje celý den ve škole, tak aby se nepřizabil a jednak mi to úplně nepřijde pohodlné. Pak rozhodně v mém věku žádné mini sukně, žádné holé břicho, prostě spíš volím módu tak, aby zakrývala nedostatky, které mám.

Máte nějaký oblíbený kousek oblečení?

V principu mám ráda šaty. Nejsem moc kalhotový tip, ale teď jsem je vzala na milost a nosím je, ale spíš dávám přednost sukním a šatům.

Kdo se podle Vás z vašich kolegů obléká nejlépe?

Tak myslím si, že spousta z nich tu má vysokou laťku. Paní kolegyně Loužecká a Pechová. Myslím si, že paní kolegyně Krumpová se obléká s takovou decentností té francouzské ležérní módy. Paní profesorka Boháčová a paní kolegyně Schmoranz mají svůj styl. Pak paní kolegyně Urzová má jednoznačně svůj styl, který nepřekročí, patří k ní a rozhodně si ji nedovedu představit v růžovém kostýmku.

Co si myslíte o oblékání studentů?

Tak já myslím, že studenti mají velkou volnost a v případě, že to nehraničí s nějakým nevkusem a není to tak vyzývavé, že by slečnám koukalo poprsí a část hýždí, tak si mohou nosit co chtějí. Některé slečny tady mají svůj styl, který dodržují a dokonce ho doplňují nějakou obličejovou vizáží. Jinak si myslím, že mají naprostou volnost. Nejsou tady žádná striktní pravidla, nejsme škola, kde by se nosily nějaké uniformy. A vítám styl u nás na škole, že se dost nosí ty školní trička a mikiny, hodně to tu školu propojuje. Možná si pamatujete, že jsme dělali i roušky s logem gymnázia Arabská, abychom se něčím trošinku odlišili.

Paní profesorce moc děkujeme, že si na nás udělala čas a nechala nás nahlédnout do jejího světa módy!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..