Pro muže

lifestyle ◾️ tips ◾️ workout ◼️ food

Sekačka je nepostradatelným pomocníkem při práci na zahradě. Jaká se opravdu vyplatí koupit?

Kdo z nás by nechtěl mít před domem hebký trávníček, který mu budou sousedi závidět? Sekání takového trávníku může být za horkého letního odpoledne opravdovým oříškem. Zahradní sekačka by měla být výkonná, dobře ovladatelná a ještě za sebou zanechat skvělý výsledek. Pro efektivitu práce je důležité vybrat ten správný stroj. A právě proto naše redakce provedla pečlivý průzkum a vybrala pro vás to nejlepší na českém trhu, díky čemu bude udržování vaší zahrady jednoduché a zábavné!

Jasným vítězem našeho testu se stala KOSA 1922. Hlavním důvodem byla jednoduchost pohybu, váha a nekonečný výkon (pozn. red.: Záleží na výdrži žence.) Další skvělou výhodou tohoto výrobku je šířka záběru, která činí neuvěřitelné dva metry! Díky tomu zvládne tahle mašinka posekat lány polí a to jen s přestávkami na broušení (pozn. red.: To se netýká žence, ten potřebuje pauz více.)

V neposlední řadě KOSA 1922 vyhrála díky své cenové dostupnosti. Náklady na materiál jsou opravdu velmi nízké, avšak to se vyrovná náklady na výrobu, neboť v dnešní době je jen pár těch, kteří umějí takovou KOSU sestavit. Ale co se dá dělat, platíte si za kvalitu! KOSA je také jednou z nejekologičtějších na trhu!! Nepotřebuje benzín, elektřinu, baterky, ani jiný zdroj energie.

Další její výhodou je to, že ji můžete využít jako zbraň. Pokud se na vás vrhne rozzuřený soused nebo jiné divoké zvíře. (pozn. red.: Nedoporučujeme, pokud jste sedlák od Chlumce.)

Pokud se zaměříme na nevýhody, jde především o to, že se o KOSu musí pečovat, a to není žádná legrace. Naklepávání a broušení se musí dělat s opravdovou zručností, kterou ne každý ovládá. Pokud toto pokazíte, celá KOSA je v loji a můžete si rovnou koupit OVCI. (pozn. red. Nebe a dudy.)

Na závěr jen malé shrnutí. Vyplatí se si KOSU 1922 koupit? Určitě, je ekonomicky i ekologicky výhodná. Je jednoduchá na ovládání a údržbu a není fyzicky namáhavé s ní pracovat? Ne.

Top Gun – Maverick je dojemný, strhující a audiovizuálně oslňující

Na pokračování kultovního trháku z roku 1986 se opravdu vyplatilo tak dlouho čekat. Sequel příběhu neohroženého, nasvaleného a zuby cenícího borce a leteckého esa Mavericka nabízí divákům ten nejautentičtější zážitek. A to hlavně díky tomu, že nepoužívá zelené plátno ani počítačovou technologii při vytváření akčnějších záběrů! Všechny záběry byly natočeny na IMAX kamery a to přímo v kokpitech stíhaček! Ty na vás přímo dýchnou atmosféru plnou adrenalinu z (poněkud zidealizovaného) prostředí amerického námořnictva.

Jednoduchou zápletku a konec děje je možné odhadnout velmi brzy, to ale nic neubírá na zážitku z filmu. Narozdíl od prvního filmu už jsme si zvykli na romantické klišé a to, že film armádní prostředí idealizuje. Onen patos servíruje Top Gun – Maverick po lžičkách, a to tak, že se stane oblíbeným i těch diváků, kteří při sledování jedničky sahali po papírovém pytlíku a zvraceli. Tohle všechno vyrovnává kvalitou záběrů a výpravou, které jsou opravdu špičkové.

Nesmíme opomenout také sílu hudebního doprovodu, která vychází z pera Hanse Zimmera, ale nijak se nevtírá, pouze dokresluje už tolik silný zážitek. Hans Zimmer skládá hold melodiím ze „starého“ Top Gunu. Tentokrát k filmu vyšly také dvě písně, které se ihned staly trháky. Zimmerovi pomohla s hudbou Lady Gaga písní „Hold My Hand“ a skupina One Republic letní vypalovačkou „I Ain‘t Worried“, která ve filmu zazněla v prosluněné scéně na pláži.

Vybraní členové naší redakce se vypravili tuto podívanou zažít na vlastní kůži. A to doslova, neboť Top Gun – Maverick měli tu možnost vidět ve formátu 4DX. „Stojí to za ty peníze, jen se připravte na to, že bude v sále poněkud chládek, jinak fantastickej zážitek, všechny ty manévry v letadlech, málem cítíte ten tlak jako v kokpitu,“ zněla výpověď mužské části výpravy. Ženská část se (potom co se vyzvracela) zmohla jen na: „Tak je pěknej, na to kolik mu je.” Pokud bychom si to měli shrnout, Top Gun je jedním z nových filmů, na které je
nejlepší zajít do kina, abyste si ho užili do posledního kousku. A nebojte se, Tom Cruise zdaleka neplánuje jít do důchodu!

Andrew Tate: Muž roku?

Téměř na každého už vybafl na TikToku, tento macho sigma male má skvělou fyzičku a spoustu peněz. Pro množství lidí je inspirací, s jeho rozhodně netoxickými a family-friendly světonázory.

Od rad jak balit ženy, přes typy na kamarády (pokud nepijou bublinkatou vodu, nejsou to vaši přátelé) až po lifestyle tipy. Pro neznalé čtenáře, zadejte (a to fakt kamkoliv) “Andrew Tate”, a dozvíte se mnohé.

Cena „bad boy gone mad“ tak má jistě svého letošního favorita.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..