Rychlodráha Bořislavka – Gymnázium Arabská

Prázdniny jsou bohužel za námi a opět začíná škola. Ale ještě před koncem prázdnin stihl Magistrát hlavního města Prahy odhalit svůj nový projekt ve spolupráci s naším gymnáziem. Na náměty předsednictva 2. E, jež již dlouho konstatuje, že zastávka metra Bořislavka měla být postavena mnohem blíže naší škole, se SPGA rozhodl, že zainvestuje své peníze do vytvoření úzkokolejné dráhy z Bořislavky přímo před budovu školy.

Mezi prvními náměty byl návrh na opatření si důlního vláčku, který někteří studenti a profesoři vyzkoušeli na TSC v Brdech a který všichni hodnotili pozitivně. Vzhledem k tomu, že proti budování šachty se postavila řada místních obyvatel, rozhodl Magistrát města Prahy o vybudování nadzemní plně elektrifikované dráhy. Toto rozhodnutí ocenili především studenti, kteří se dopravují metrem. Ostatní (včetně mě), co se dopravují tramvají na stanici Sídliště Červený Vrch, protestují a požadují také jakýsi prostředek přepravy mezi zastávkou a školou. SPGA již avizoval, že se na tento problém letos zaměří a pokusí se ho vyřešit.

Nejschůdnější variantou je nyní pojízdný pás, který by vedl v místě, kde se nyní nachází chodník. Ještě není jisté, kdo pás zaplatí, ale SPGA se spoléhá na 30 tisíc, které letos přibudou do rozpočtu, díky nové třídě F, respektive E (rozšířil se nám totiž počet přírodovědných tříd).

Novinka

Magistrát hlavního města Prahy se rozhodl, že ve spolupráci s naší školou si studenti sami budou moci zvolit vzhled zastávky této úzkokolejky. Do finále se dostalo několik návrhů, jejíž modely si můžete prohlédnout v kanceláři pana zástupce řiditelky Ing., Mgr. Marka Langa nebo na stránkách našeho časopisu. Volba modelu bude probíhat od 15. 9. až do 22. 9.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..