Jak se zvýšený počet studentů promítl do nejdůležitějšího orgánu na Arabské?
Vzhledem k faktu, že na Arabskou od letošního roku chodí o 30 studentů více, musí škola šetřit, kde se dá. Jídelna se s touto krutou zprávou vyrovnává po svém a na druhý školní týden představuje modelový jídelníček s mottem „levně a chutně“. Že vám toto slovní spojení něco říká? No jistě, všechny recepty pochází z dílny Ládi Hrušky!
K redakci časopisu se jídelníček dostal ke konci prázdnin a my vám ho nyní přinášíme s fotkami a vlastním komentářem.
pondělí, 9. 9.
chlebová polévka
- fitness guláš pro lenochy
- pizza z pomazánkového másla
dezert: banánové sušenky pro Helenu Vondráčkovou
úterý, 10. 9.
chřestová polévka
- nadívané kuřecí kůže
- rajská omáčka z rajčatového džusu
dezert: ořechový celozrnný chléb pro Michala Davida
středa, 11. 9.
polévka z taveného sýra
- paprikové lodičky
- rychlá tofu svíčková
- rychlá svíčková
dezert: rychlokoláčky z taveného sýra
čtvrtek, 12. 9.
- čarodějnické brambory
- řízky z černého bezu
dezert: bublanina z mikrovlnky
pátek, 13. 9.
- smažená tlačenka
- zemlbába do kapsy
dezert: pivní čokoládový dort
po: Když se ke mně dostalo tajné menu, nejvíce mě na něm zaujal pondělní dezert. Helena Vondráčková je známá především svou domácí banánovou plantáží, zřejmě proto Láďa tyto sušenky věnoval právě jí. Jediné, co mohu dodat je přání, aby sušenky nebyly stejně vysušené jako zpěvačka, po níž byl recept pojmenován. (Heleno, nežaluj mě.)
út: Na vlně normalizačního popu se nese i úterní obídek, při němž si budete moci pochutnat na ořechovém celozrnném chlebu, který Láďa Hruška původně uklohnil pro naši diskohvězdu Michala Davida.
st: Hvězdou středečního oběda jsou paprikové lodičky. Tento pokrm se skládá z mletého masa zapečeného do rozpůlených paprik a pokydaného nekřesťanským množstvím kečupu ze zadních regálů v Bille. K dezertu postačí zbytek taveného sýra z polévky.
čt: Ptáte se, co to jsou čarodějnické brambory? Brambory, které Láďa upekl na slavnost pálení čarodějnic. A z čeho se tato pochoutka skládá? Z brambor, do kterých jsou vloženy nakrájené párky. Dobrou chuť!
pá: Konec týdne je pro všechny velmi náročným obdobím, proto se nás kuchařky rozhodly obdarovat čokoládovým dortem s černým pivem. Největší výhodou tohoto dortu je, že na něj „nepotřebujete žádnou formu, upečete ho pohodlně v hrnci.“ (cit. HRUŠKA, Ladislav. Vaříme s Láďou Hruškou.)
p.s.: Na polévky ve čtvrtek a pátek nezbyly finance.