Úvodník XXII

Červen je měsíc, se kterým má většina z nás jakýsi love-hate relationship. Na jednu stranu je už konec roku za rohem, na tu druhou, než se za ten roh dostaneme, nás čeká nespočet závěrečných písemek, testů a zkoušení. Červen se neobejde ani bez tematických týdnů. Ať už jste letos vyrazili se třídou na výlet po Česku, do Německa procvičit si jazyk nebo jako já na týden na kola, srdečně doufám, že jste si to užili a před tímto akademickým koncem jste si odpočinuli. Právě z důvodu kurzů vychází červnové číslo až téměř v půlce měsíce. První týden v měsíci byla Arabská téměř liduprázdná, a proto jsme se rozhodli vydat poslední číslo tohoto školního roku až nyní. 

Označení poslední pro červnové číslo je poměrně zavádějící, jelikož se vlastně o poslední číslo tohoto školního roku nejedná. O co tu jde? Nechte mě to vysvětlit. Červnové číslo je posledním klasickým číslem, které každoměsíčně vychází, s daným tématem, rozhovory, tematickými články a tak dál. Na konci tohoto měsíce vás ale čeká ještě jedno speciální vydání Prestižního studenta, a to k výročí 65 let existence naší školy a její oslavě aka zahradní slavnosti. Troufám si říci, že se máte opravdu na co těšit. Narozeninové vydání jsme pojali opravdu ve slavnostním duchu a pokud bych vás měla na něco nalákat, tak to rozhodně bude samotná titulka, na které se poprvé objeví postavy osob, které nejsou součástí redakce a zároveň se jedná o ty nejznámější tváře Arabské… 

V červnu jsme se zaměřili na čas. Opět se jedná o velmi rozsáhlé téma. Každý redaktor se ho ujal z jiné strany a nebo taky z žádné. Jako vždy tu máme několik článků mimo téma společně s našimi klasikami – Škola naruby, rozhovor s profesorem nebo politické okénko. Pokud by vás zajímaly AP kurzy, které jsou na naší škole velmi propagované, máme článek přesně pro vás. Evi, která si jedním tento rok prošla, ve svém článku sděluje své zkušenosti, zážitky a rady. Jonáš a Markét se ve svých článcích podívali, jak jsme na tom jako studenti s časem a kolik nám ho sebere právě studium. Týna rozebrala stárnutí a Maky se zase podívala na instagramové meme účty naší školy. A kromě cizích memes v tomto čísle najdete i naše, které vznikaly po dlouhých večerech a zásluhy si za ně bere Majda. 

Na závěr ještě zmíním, že se opět jako časopis účastníme zahradní slavnosti. O tom, co jsme si pro vás letos připravili, se dočtete na straně XY. Letos náš repertoár rozšíříme i o vlastní stánek, kde najdete již zmiňovaný speciální výtisk PS, dále taky nás – a to nejlepší na konec – nové placky! A to nejen ledajaké placky; tentokrát přicházíme rovnou s celou edicí. Najdete na nich ty nejikoničtější motivy z Arabské. Část z výdělku poputuje na —- (domluvit se kam) a druhá část bude využita do našich dalších projektů.

Milé čtenářky a milí čtenáři,

čas plný příjemného čtení vám přeje

šéfredaktorka Pavla Chalupová 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..