Úvodník XIX

„Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná.“ Věta, okolo níž se točí nejen náš studentský život, ale i březnové číslo Prestižního studenta.  Peníze jsou nedílnou součástí našeho každodenního života. Jen co si ráno rozsvítíme světlo, už utrácíme peníze. Otočíme kohoutkem, postavíme vodu na čaj, spláchneme. Nic z naší ranní rutiny není zadarmo. Tento koloběh utrácení peněz pokračuje až do večera a ani tam většinou nekončí. Pokud si přes noc nabíjíte telefon nebo máte jako každý normální člověk zapojenou ledničku, utrácíte peníze neustále, aniž byste si to uvědomovali. 

Jednou z mnoha výhod studenta je, že poměrně velkou část svého dne může žít, fungovat a pracovat za naprosto minimální náklady, a to vše jen díky škole! Tato instituce nám umožňuje prožít půlku dne téměř zadarmo. Toalety a tekoucí voda, knihovna, školní posilovna, hudební studio, kroužek EDC (English drama club, pozn. red.) a hlavně veškeré studium jsou služby, prostory a možnosti, které jsou nám poskytovány zcela zdarma. Oběd ze školní jídelny za 50 korun je také něco, co za hranicemi vzdělávacího zařízení seženete jen zcela výjimečně. A samozřejmě nesmíme opomenout kartu ISIC, díky které můžeme jezdit MHDčkem za polovinu ceny a nabízí nám spoustu dalších finančních výhod. Díky financování naší školy můžeme fungovat i my. Je nám umožněno měsíčně vydávat a tisknout čísla časopisu, která také něco stojí. 

Všichni víme, že nic není zadarmo. Peníze jsou, byly a budou a my bez nich těžko budeme žít spokojený život. Proto jsme se rozhodli věnovat se právě tomuto tématu.

Jak jste již pravděpodobně zaznamenali, na titulní straně se poprvé objevili profesoři. My jim tímto děkujeme, že nám propůjčili své obličeje a stali se tvářemi devatenáctého čísla. Bankovky se brzy objeví i na našem instagramu. 

A o čem se v tomto čísle dočtete? Velikonoce, jaro, Palác Lucerna a mnoho témat spojených s financemi na vás čekají na dalších stránkách. Opět se zde objeví i rozhovor s členem pedagogického sboru, ale tentokrát s malým háčkem. Nezapomněli jsme ani rozebrat rozpočet SPGA (Spolek přátel Gymnázia Arabská, pozn. red.). Příští týden se můžete těšit na speciální víkendovou přílohu o brigádách, podrobný rozbor kde a jak si nějakou najít, jak si vytvořit životopis a spoustu dalších tipů a triků. 

Milé čtenářky a milí čtenáři,

příjemné čtení (zdarma) Vám přeje

šéfredaktorka Pavla Chalupová 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..