Umění na Arabské

Arabská překypuje uměním! Umění je v tomto prestižním institutu všude kolem vás a vy si toho ani nemusíte všimnout. (Upřímně, v takovém každodenním chaosu se vám ani nedivím.)  Představuji vám arabské umění a jako bonus jsem ho pro vás, jakožto odborník na umění všeho druhu, ohodnotila, ať víte, co stojí za to.

Fotky v klubíku

Černobílý styl je přesně to, co je v klubíku potřeba. Tato galerie tvoří skvělé zátiší pro relax po obídku. 

8/10

Francouzštinářské plátno ve třetím patře

– temperomalba

Ze své původní polohy ve třídě francouzštiny se toto dílo s názvem La rue Francophonie přesunulo do chodby ve třetím patře, kde mi pokaždé, když kolem něj projdu, připomíná mé bídné známky z fj. Zpracování díla je hezké, ale nejsem fanoušek jeho umístění.

3/10

Food Styling

Co na to říct, prostě skvost.

10/10

Malby na (zadních) stěnách tříd

– jednoduché, krásné, úžasné, inspirující

Trochu mi to připomíná kruhy v obilí. Myslím, že člověku chvíli trvá, než najde skrytý význam těchto děl. Z uměleckého pohledu jsou velmi propracovaná a vypráví příběh.

9/10

Nástěnky

Spousta nástěnek je bohužel zanedbaných (rozhodně se to netýká té naší) a to je velká škoda. Na co venkovní pingpongové stoly, když z rozpočtu SPGA můžeme najmout designéry nástěnek?

5/10

Sbor

Zavítala jsem na zkoušku velice talentovaného uměleckého tělesa – našeho školního sboru. Příjemná atmosféra nechyběla po celou dobu zkoušky.

Velké plus je, že se sbor konečně dočkal nějakého toho basu (velmi dobrého basu).

9/10 

Fontána

– materiál: onyx

Tento monument od neznámého, leč velice talentovaného autora, naleznete přímo v prostorách bufíku. Navozuje zenovou atmosféru. Víte, jak si někdo pouští zvuky vody před spaním? That’s it. Fontána je zde umístěna, aby navozovala klid v duši. Nevím jak vám, ale mě tento kus kamene s čůrkem vody rozhodně klid přináší. Vytkla bych snad jen to, že není využit potenciál tohoto okrasného vodotrysku. Rozhodně by měl být na více exponovaném místě.

7/10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..