Fenomenální reportáž z Phenomenu

GA night. Je třeba více říkat? Možná pro nováčky celý koncept osvětlím. Tato akce má na Arabské dlouholetou tradici, ovšem v posledních letech se zformovala v jednu jedinou GA night – a to v klubu. Dříve to celé probíhalo někde v parku, na Stalinovi a podobně, ale poté co se toho ujali novodobí organizátoři, to má tuhle konkrétní podobu. Celý koncept mi přijde docela unikátní. Nevím, jak to je na ostatních gymplech, ale myslím si, že tohle není zrovna běžné (do toho nepočítám akce typu Student Vibes, protože to si žáci rozhodně sami neorganizují.)

No a teď už k samotné Arabské noci (silně počeštělý výraz, nikdo ho nepoužívá, jen mě to zrovna napadlo) – jak taková akce vypadá? Posledních několik akcí se odehrávalo dost podobně – v klubu Phenomen. Člověk přijde, dostane na zápěstí náramek a odebírá se na parket, kde řve hudba ze všech stran. Prostě klub.

Zároveň je univerzální zvyklostí jít před akcí na predrinking, aby se člověk dostal do té správné nálady ještě před klubem, ideálně za malý peníz.

Ani já nejsem žádnou výjimkou, proto prosím omluvte celou podobu reportáže – píšu ji přímo z místa (pozn. red. tento článek nikterak neporušuje školní řád a rovněž k němu ani nenabádá, stejně tak jako nepodporuje požívání alkoholu nezletilými – paragraf 11, 3. odstavec zákona č. 65/2017 Sb.)

„A co teda vlastně celý večer člověk v tom klubu dělá?”, mohl by se někdo zeptat. No, to velmi záleží na tom, jaký typ člověka jste. Jsou tací, kteří protančí celý večer na parketu bez mrknutí oka. Pak jsou tu jiní lidé (jako například já), co tancování tolik neholdují, a trošku se za své tancování stydí. V tom vám může pomoci pár věcí: buďto sebevědomí přátelé, nebo pár drinků, případně pak kombinace obojího. Každý podle své chuti.

Během večera se mi podařilo odchytit jednoho z organizátorů, a krátce ho vyzpovídat.


Jak tahle podoba GA night vznikla?

“Byli jsme společně v čajovně, a napadlo nás, proč to neposunout na jinej level. Proč neudělat nějakou kvalitnější party pro naše spolužáky, mít nějaký místo, kde se můžou seznámit. Chtěli jsme propojit i další gymply, nechtěli jsme se omezovat jen na Arabskou. Lidi se mezi gymply různě znají, třeba z Aleje, Zatlanky, Štoly, tak proč to nespojit. Máme tu většinu Arabáků, a vzniklo to tak, že jsme prostě chtěli udělat kvalitní pařbu pro studenty.”

Jaká je budoucnost GA night? Ty sám jsi ve čtvrťáku, tak jak to bude teď, když už na Arabský ani jeden nebudete?

“Nebojte se, budou GA night, budeme dál pokračovat, a snažíme se to udělat co nejkvalitnější. Takže nebojte, další určitě budou!”


Osobně jsem velmi rád, že si organizátoři GA night berou zpětnou vazbu od účastníků k srdci. Na zářijové party byla hudba taková… né úplně nejlepší, řečeno kulantně, ovšem na prosincové akci, ze které je tahle reportáž, je to úplně jiný příběh. A nejde jenom o celkový vibe písniček, ale i o to, jak se DJ ,,stará” o své publikum, jak ho mobilizuje a tak podobně. V tom se skutečně prosincová GA night oproti té zářijové zlepšila.

Také mi přišly fajn milejší gorily (pánové, kteří hlídají vstup). Byli už od pohledu milí, a nezaznamenal jsem žádný incident, co by se udál.

Co se týče ceny lístků, ta zůstala nezměněna na 150 korunách. Kdo si lístek nekoupil včas, tak si musel připlatit, ovšem to mi nepřijde jako nějaká podlá praktika od organizátorů, rozumím jejich motivaci. Zkrátka, kdo pozdě chodí, sám sobě škodí.

A nyní už jen závěrečné slovo. Doporučil bych každému Arabákovi, aby GA night navštívil. A to i v případě, že si připadáte jako úplný asociál, který neví, co tam bude dělat (můj případ – né tak dávno zpátky). Uvidíte, že to je vlastně velmi fajn akce, a každému je úplně jedno, jestli tancovat umíte nebo ne. Věřte mi. Zároveň je to i skvělá akce k tomu, jak se poznat s novými lidmi, začít nová přátelství a dokonce i vztahy.

Nashledanou na další GA night.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..