Jídelní průvodce prestižního studenta

Za čtyři roky mé působnosti na škole byly chvíle, kdy to bylo krušné. Ať už mě čekala odpoledka chemie nebo jsem zjistila, že ten průměr z matiky už je zase v háji. Byly ale i oslavné chvíle, jako třeba odpadlé hodiny, napsaná čtvrtletka nebo na závěr i prostý fakt, že jsem došla do školy.

Když jsem měla štěstí a v kapse jsem měla zrovna i trochu peněz navíc – z brigády, od rodičů nebo za prodané učební materiály a zrovna se naskytla buď radostná příležitost nebo příležitost zasluhující nějaké utěšení, cítila jsem, že je třeba něco víc než školní jídelna, bufík nebo automaty (hlavně v dávných dobách, kdy se nedalo ani v automatech, ani v bufíku platit kartou). Přináším Vám proto krátkého gastroprůvodce v okolí naší školy pro speciální (nebo i úplně obyčejné) příležitosti.

Autor článku se zaručuje, že na všechna místa lze dojet a obdržet jídlo za jednu volnou vyučovací hodinu. Nezaručuje se ale, že jídlo bude možné sníst už během odpoledky.

Nové století

Velmi klasická čínská restaurace. Naprosto okouzlující zážitek, který minimálně mě vždycky vrátí do dětských let. Výběr dostatečný, i když pro vegetariány může být nabídka trochu omezená. Buď si sem můžete udělat takovou kratší procházku nebo při spěchu doporučuji dojet tramvají na zastávku Na Pískách.

Café Jirásek

Kavárna hned naproti centru Bořislavka. Krásné vintage interiéry s prvorepublikovými vibes a skvělý výběr zákusků a pití. Obsluha většinou milá, je to ale první místo, kde se mě po objednání horké čokolády s kapkou amaretta zeptali na občanský průkaz. Je aspoň vidět, že jsou důkladní. Pod šálkem se můžete těšit na překvapení v podobě citátu od někoho významného z historie. Podávají se zde i obědy, takže takové místo 2v1.

Cukrárna Mučenka

Nově zrekonstruovaná cukrárna za centrem Bořislavka. Pro jejich lanýžový dort a mučenkovou neboli maracujovou limonádu bych vraždila. Mají zde i zásuvky, takže místo na dělání projektů po škole nebo minimálně předstírání práce s kamarády ideální. V létě zde mají výbornou zmrzlinu.

Čokolaterie Vokovice

Zastrčený podnik kousek od stadionu Hvězda, takže po arabském bruslení ideální posezení. Změnili trochu menu, takže už to není tak dobré jako dřív, ale pořád stojí za to. Vysvětlí Vám tu, že pravá správná horká čokoláda není “nechutně” hustá, ale je tekutá (hustá je pořád lepší, ale nebudeme jim to kazit). Je ale i tak výborná a zákusků je tu na výběr také více než dost.

Super Doner Kebab

Pokud chcete něco teplého a ruku na srdce – každého někdy popadne chuť na kebab, je tohle to pravé místo. Dokonce tady dávají na ISIC studentskou slevu – kebab za stovku, což se vyplatí. Moc dobrý maso a jídlo máte v ruce za chvilku, takže stihnete dojet do školy cobydup.

Karlovarské cukrářství

Věřím, že žádnému cestujícímu metrem nemusím toto místo představovat, takže teď přichází tip pro všechny, co jezdí tramvají nebo autobusem. Tento skvost se nachází u výtahů, při výstupu z metra do ulice Arabská na Bořislavce. Věc, která mě (kromě pondělí, kdy mají zavřeno) často zachraňovala před hladem a frontami v bufetu, když jsem si zapomněla svačinu. Paní prodavačky, nejmilejší lidi na světě, si vás po pár týdnech budou pamatovat, stejně jako vaši pravidelnou objednávku. Nemůžu nedoporučit jejich “Svačinky” a “Perník”. Skoro jako od maminky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..