Jak si správně vybrat příchuť toho, co nás drží při životě aneb recenze na kafe z automatu

Není náhoda, že největší fronty se stojí u automatu na kafe. Bez této vysoce návykové látky by se tahle škola nedala vydržet, načež dodělat.

A díky nebesům za tu cenu! Nabuzení na minimálně 4 hodiny za osmnáct korun? ANO PROSÍM! Pokud jste ovšem hodně ve spěchu, nebo nedej Bože na mizině, je tu i panáková alternativa. Za cenu dvanácti korun a když ji kopnete do sebe, tak vám to nejen spálí hrdlo, ale i vás to nakopne na tu dvouhodinovku matiky.

Co se cukru týče, i když si ho dám na minimum, to kafe je prostě přeslazené. Což vás alespoň nakopne o to víc, ovšem nedávejte si cukr na max. Mám podezření, že ten automat buď exploduje, nebo vám to nedá kafe s cukrem, ale cukr s kafem. Pojďme si tedy shrnout ty nejpopulárnější druhy školní kávy.

Cappuccino

Hmm. Vážně? To jste opravdu tak basic, že si v automatu ze všech příchutí vyberete cappuccino? Pokud nechcete vyčnívat, dejte si cappuccino (Né, že by to teda někdo poznal jen na pohled, ale v konverzaci se to zmínit může). Co k němu mám říct? Asi je v pohodě no. Prostě je to cappuccino. Pokud ale někdy budete mít cappuccino, outfit ze SHEINu, lesk na rty a v ruce vapu, prosím vás, nechoďte za mnou a rozhodně se se mnou nesnažte navázat konverzaci.

Lískooříškové cappuccino

Velmi jemná oříšková chuť, nápoj je velmi sladký i s nejmenším počtem cukru. Káva je nenáročná a jednoduchá, ale člověk má pak chuť její sladkost vyrovnat něčím slaným. Oříšek převládá co se týče chuti, ale není silná, spíš tak příjemně polechtá na jazyku. Mnohem sofistikovanější volba než obyčejné cappuccino. Ale jestli vám to chutná, tak jste pravděpodobně typ člověka, který většinu svých peněz utratí za vykupování baget v automatu, protože potřebujete vyvážit to množství cukru.

Irish cream

Dostáváme se do velmi kontroverzních vod, takže pokud neumíte plavat, radši tuto příchuť kávy nezmiňujte ve společnosti. Irish cream je něco jako kopr, někdo ho má rád, někdo ho nenávidí, ale všeobecná představa je spíše negativní. Na obranu Irish creamu, chuť je velmi specifická, a i když je ze začátku náraz umělého alkoholu (bohužel bez alkoholu) dost silný, ocas chuti je překvapivě příjemný. Není to pro všechny, ale určitě mu dejte šanci.

Kakaový nápoj DELUXE a Čajový nápoj

Pro ty z vás, kteří kofein nebo chuť kávy odmítají, což je pro ty ostatní dost jasná známka, že je s vámi něco v nepořádku, máte na výběr ze dvou hlavních možností. Mezi kakaem nebo čajem, až na to, že to ani kakao ani čaj není, jedná se totiž o kakaový nápoj a čajový nápoj, v tom je zásadní rozdíl. Pokud nemáte rádi kávu, ale chutná vám syntetická napodobenina čaje nebo horké čokolády, jsou tyto nápoje právě pro vás. Je tu i možnost kakaového nápoje bez „DELUXE”, ale v tom už opravdu není žádný rozdíl.

Latté

Vznešenost mezi kávami, opravdu. Latté je jako ten jeden bratranec nebo sestřenice, kteří jsou prostě bezpodmínečně lepší než vy. Víte, že jste sice smetí, ale když jste s nimi, cítíte se jako něco víc. To přesně odpovídá zážitku latté. Jakoby, co si budem jo, pořád je to káva z automatu, ale hej, nic lepšího tu není. Hele, je to vlastně jenom káva s hodně mlékem, ale o to je to vznešenější. V jednoduchosti je krása. Pokud za mnou přijdete se šálkem latté, pravděpodobně vás rovnou pozvu na nějakou sofistikovanou debatu do knihovny, kde budeme oba potřebovat slovníky (tak sofistikovaná debata to bude) nebo se s vámi rovnou
vyspím.

Černá káva

Černá káva je známkou toho, že vás jen tak nic nerozhodí – drsná chuť je jen pro ty nejtvrdší. Výraznost a surovost černé kávy je velmi dobrý indikátor, že člověk, co jí pije je buď masochista a nebo fakt silná osobnost, nebo třeba obojí. Ještě k tomu, když si kávu dává úplně bez cukru. Do potyčky s člověkem, který pije černou kávu bez cukru bych fakt nechodil. S těmihle lidmi se spíše skamaraďte a nechte je zmlátit lidi, co pijou cappuccino.

Café + Co???

Nikdo podle mě neví, jak tahle káva chutná, protože se toho všichni bojí. Co si pod tím má člověk představit? Podle mě tam je nějaká tajná myškavěc v podobě DNA toho člověka, co tam doplňuje kelímky. No, nicméně, jestli to někdo někdy ochutná, tak mi prosím dejte vědět.

Přeji příjemný požitek z kávy (pokud tedy nepijete cappuccino)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..